Rouen

Om byen

Rouen er en by med rundt 110.000 innbyggere og er den historiske hovedstaden i Normandie i det nordvestlige Frankrike. Byen befinner seg bare en og en halv time fra Paris.

Byen har alt man trenger: Gode resturanter, shoppingmuligheter og et godt utvalg av kulturelle severdigheter (opera, teater, kinosaler, museer, gallerier osv).

I «byen med de tusen […]

Skolen

Lycée Pierre Corneille har også en rik historie. Grunnlagt i 1593 av jesuitter har skolen hatt en rekke kjente elever ved sin skole, deriblant Gustave Flaubert, Guy de Maupassant og den kjente dramatikeren Pierre Corneille som har gitt sitt navn til skolen.

Siden 1918 har Lycée Pierre Corneille tatt imot norske gutter, bare avbrutt av […]

Seksjonen i Rouen

Den norske seksjonen i Rouen har et unikt miljø ulikt noe annet. I løpet av tre år på Lycée Pierre Corneille reiser man rundt i Frankrike for å oppleve landet, kultur eller for å besøke jentene i Bayeux og Lyon.

I Frankrike er det ferie på to uker cirka hver sjette uke. Den første uken […]

Bosituasjon

I førsteklasse, (seconde), bor de norske elevene på et internat som ligger fem minutters gåtur fra skolen. I helgene bor de hos vertsfamilie. Å bo på internatet med de andre guttene er en god måte å bli godt kjent med de andre norske på kullet sitt, og man knytter mange bånd og gode vennskap.

De […]

Fritid

På skolen kan man ta valgfag som gym, kunst og musikk – alle disse tre gir deg ekstra poeng på bacen som kommer veldig godt med.

Ellers har skolen egne lag i idretter som blant andre fotball, volleyball, bordtennis, løping og klatring, og hvis ikke skolen tilbyr fritidsaktiviteten du ønsker å bedrive mens du er […]