Lyon

Bosituasjon

I første klasse (seconde) bor du på internatet Ozanam, rett ved skolen, mens andre- og tredjeklassingene bor i leiligheter, enten én og én eller flere sammen. Det er vanlig at man overtar leilighetene til avgangselevene.

Om seksjonen

Seksjonen ved Lycée Edouard Herriot ble opprettet i 1989. På skolen har de norske elevene to egne klasserom med bibliotek og en datamaskin. Her foregår norsk- og støtteundervisning i blant annet fransk og matte. Skolebygningen er over 100 år gammel, men godt vedlikeholdt. På skolen er det også en stor gymsal og en kantine […]

Om skolen

Skolen Lycée Edouard Herriot ligger i det sjette arrondissementet, ett av byens finere strøk. Skolen har omkring 1250 elever, både gutter og jenter.

Det sendes hvert år åtte jenter til Lyon. I tillegg til de 24 jentene i seksjonen, er det også en norsk seksjonsleder ved skolen. Seksjonslederen er ansvarlig for norskundervisningen i tillegg til […]

Om byen

Lyon er den tredje største byen i Frankrike og ligger i regionen Rhône-Alpes, ved sammenløpet av elvene Rhônen og Saône. Byen har over 450 000 innbyggere, og i ”Grand Lyon” – Stor-Lyon – er det over 1 250 000 innbyggere.

Lyon har ellers flere universiteter, kulturelle og vitenskapelige institusjoner og mye annet å by på. […]