Bayeux

Om Bayeux

Bayeux er en liten, men koselig by som ligger i Basse-Normandie. Byen ligger noen kilometer fra Omaha beach som er kjent fra andre verdenskrig, og ligger bare et pars timer kjøring fra Paris. Bayeux har ca 15.000 innbyggere, og er en typisk fransk småby.

Byen ligger i et typisk jordbruksområde og er sine nordiske tradisjoner […]

Skolen

Lycée Alain Chartier er oppkalt etter en poet med samme navn, og ligger i Bayeux sentrum. Norskseksjonen i Bayeux ble opprettet i 1979, og hvert år begynner seks norske jenter ved Lycée Alain Chartier. Denne videregående skolen er liten etter fransk målestokk, med rundt 600 elever.

Skoledagene her varer fra 08.00 til 17.30, men man har gjerne […]

Bayeuxseksjonen

Seksjonen i Bayeux består av 18 jenter, seks jenter på hvert klassetrinn, og en seksjonsleder. Seksjonslederen jobber som lærer, men er også en støtte for elevene, og kan hjelpe dem med praktiske ting. Det er også denne seksjonslederen som vil gi elevene norskundervisning i løpet av de tre årene i Bayeux.

Seksjonen disponerer to norskrom på […]

Boforhold

Det første året bor man på et internat i hverdagene og hos en vertsfamilie i helgene. Internatet ligger på skolen Lycée Arcisse de Caumont med bare 10 minutters gange fra Lycée Alain Chartier. Her bor alle seks jentene på et rom. Bad og lekserom finnes like ved. I tillegg så har man obligatorisk lekselesing […]

Fritid

Det er gode muligheter for fritidsaktiviteter i Bayeux, og det er stor sannsynlighet for at man kan finne en aktivitet man allerede har drevet med i Norge, eller man kan prøve noe nytt.

Det er likevel begrenset hvor mye tid man har til dette når skole står i sentrum. Onsdag ettermiddag og i helgene har […]