Som i norsk skolesystem har man i Frankrike fire ferier i løpet av året: høstferien som varer i én uke og jul-, vinter- og vårferie (som hver ligger på ca 14 dager). Hver seksjon organiserer fellesferier i vinter- og vårferien. Det første året blir det i tillegg arrangert tur til Paris i høstferien.

Elevene tar som regel del i organisering av programmet på disse turene sammens med den norske seksjonslederen. Hensikten med disse feriene er prinsipielt å bli kjent med fransk kultur, men også en god mulighet til å bli bedre kjent på tvers av kullene (de som går i klassene over deg) og ikke minst et avbrekk fra en skolehverdagen.Vårferiene går som regel til sørligere deler av Frankrike.

Seksjonene har for eksempel tidligere dratt på surfeferie til Biarritz (Atlanterhavskysten), kano-tur i Ardeche, på oppdagelsestur til Korsika og ellers turer til den franske riviera. Det blir derfor også mulighet for sportslige aktiviteter, for ikke å nevne vintersports aktiviteter, siden det blir lagt opp til en alpetur hvert tredje år.

Fellesferiene varer i ca. én uke hver. Resten av ferien står til full disposisjon av eleven selv, som kan velge å reise hjem til Norge, tilbake til leilighet eller vertsfamilie, eller videre ut i Frankrike eller verden.