Det første året bor man på et internat i hverdagene og hos en vertsfamilie i helgene. Internatet ligger på skolen Lycée Arcisse de Caumont med bare 10 minutters gange fra Lycée Alain Chartier. Her bor alle seks jentene på et rom. Bad og lekserom finnes like ved. I tillegg så har man obligatorisk lekselesing sammen med en assistent hver mandag, tirsdag og torsdag fra 19.30 – 21.00. Da får man innarbeidet gode arbeidsrutiner og mulighet til å få hjelp da fransken kan være utfordrende det første året. Som følge av at man bor på et internat er innetiden 18.30 alle dagene. I helgene og feriene bor man hos en vertsfamilie. Her har man en gyllen mulighet til å anvende språket, bli kjent med den franske kulturen og knytte gode bånd.

Det første året spiser elevene i kantinen på internatet og på skolen til alle måltid. På internatet serveres frokosten mellom 07:15 og 07:45. Den er typisk fransk med bagett, yoghurt, te, kaffe, frukt og frokostblandinger. Lunsjen spiser elevene i skolens kantine mellom 12:00 og 13:30, der måltidet består av en forrett, hovedrett og dessert. Etter skolen blir middagen servert på internatet mellom 18:30 og 19:00, og den likner mye på lunsjen. I helgene spiser førsteklassingene hos vertsfamilien sin. Dette er en god mulighet til å bli kjent med fransk matkultur og å bli introdusert til de mange spesialitetene dette landet har å by på. Den store forskjellen fra et norsk måltid er at ost og brød spises til hvert eneste måltid.

Det andre og tredje året bor man i egen leilighet enten alene eller sammen med andre. Elevene er selv ansvarlige for å finne leilighet. Med dette får man mer fritid enn førsteåret, men også mer ansvar.

I likhet med førsteklassingene spiser andre- og tredjeklassingene lunsj på skolen. Alle andre måltider er de ansvarlig for selv. I Bayeux sin hovedgate finner man, på typisk fransk vis, spesialbutikker som grønnsak- og frukthandler, bakere, kjøtthandler, ostebutikk og fiskehandler. Hver lørdag er det marked på den store plassen midt i sentrum, Place Saint Patrice. I tillegg er det flere vanlig matbutikker i sentrum.